YENİ NESİL FIRTINA GELİYOR

Roketsan-ATMACA-Banner

Prototip yeni nesil FIRTINA Obüsünün ilk aşama atışlı kalifikasyon testleri başarı ile tamamlandı. ASELSAN tarafından geliştirilen sistemler ile donatılan yeni nesil FIRTINA’ların, muharebe sahasında etkinliği ve yerlilik oranı artırıldı. Obüslerin kule sistemlerinde yurt dışına bağımlılık tamamen sona erdirildi.

Atışlı testler, Konya-Karapınar’da bulunan Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Atış Poligonunda ASELSAN, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.lığı), MSB Askeri Fabrikalar Genel Mü- dürlüğü, Topçu ve Füze Okul Komutanlığı, Birinci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü katılımı ile gerçekleştirildi.

STM Banner

Atışlı testlerin bir bölümüne K.K.K.lığı Genel Plan Prensipler Başkanı Tuğgeneral Mehmet Özaydın ile K.K.K.lığı Teknoloji ve Proje Yönetim Daire Başkanı Albay Abdulmuttalip Dürer de iştirak etti. Kış Testleri de Yapıldı

Yeni Nesil FIRTINA Obüsü kalifikasyon testleri kapsamında yürütülen kış testleri Kars’ta başarı ile tamamlandı. Bu kapsamda kule ve namlu yönlendirme sistemi tamamen elektrikli ve servo kontrollü hale getirildi, birçok görev donanımı günümüz teknolojisine uygun olarak tasarlandı ve geliştirildi. Obüse atış isabetinin artırılmasına yönelik olarak barut koşullandırma birimi eklendi. Ayrıca mermi doldurma işlemi tam otomatik hale getirilerek daha hızlı ve daha gü- venilir mermi doldurma kabiliyeti kazandırıldı. Obüsün yakın koruma ihtiyacına yönelik olarak SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi entegre edildi.

K.K.K.lığı tarafından üretimi planlanan yeni nesil FIRTINA Obüslerinde kullanılmak üzere ASELSAN tarafından geliştirilen Kule Sistemleri ile Gövde Görev Donanımlarına ilişkin sözleşmenin kısa bir süre içinde imzalanması bekleniyor (ASELSAN)

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu