TUSAŞ İstanbul Airshow’da

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, önemli havacılık fuarları arasında yer alan İstanbul Airshow’da “HÜRJET” Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, “T625” Genel Maksat Helikopteri, “ANKA” İHA Sistemi modelleri ve tüm özgün ürünlerinin maketleriyle yerini aldı.

STM Banner

Fuarın açılışı Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yapıldı. Sayın Oktay açılış konuşmasında “Pakistan’la yaptığımız 30 adet T129 ATAK taarruz helikopteri anlaşması 1,5 milyar dolarlık hacmi ile tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracat kalemimiz oldu. Bunların yanı sıra devam eden ATAK 2, Milli Muharip Uçak, 10 Ton Sınıfı Özgün Genel Maksat Helikopteri ve HÜRJET gibi yerli ve milli projelerimiz, devam eden yüzlerce projelerimizden sadece bir kaçıdır” dedi. Daha sonra fuar alanını gezen Sayın Oktay ve Turhan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanıp üretilen HÜRJET’in kokpitine oturarak Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı’nı yakından incelediler.

Açılış konuşması yapan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat, Türkiye’nin savunma ve sivil alanında son yıllarda yaşadığı başarıları anımsattı. Borat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin çalışmaları ve şirket bünyesinde gençlere verilen önem için şunları söyledi: “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yaklaşık 7 bin üzerinde olan personeli ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2011’den bu yana ‘ihracat lideri’ olarak alanındaki gücünü somutlaştıran bir konuma gelmiştir. Teknolojik yatırımların artması nedeniyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii olarak, AR-GE başta olmak üzere hali hazırda yapılan teknolojik yatırımlara hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar yapılan yatırımlar arasında öncelikle insan kaynağı ve bizlerle çalışmak isteyen genç arkadaşlarımız için iyi bir zemin hazırlamak var. İnsan kaynağını daha verimli bir hale getirmek, gençlerimizin önüne iyi bir gelecek sunmak adına yaklaşık 20’ye yakın üniversite ile iş birliği sözleşmeleri imzaladık. Bu sayede artan istihdam sayımız, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında havacılık, uzay ve çeşitli mühendislik alanlarında Türkiye’mize katkı sağlamak isteyen gençlerimiz ile daha da yükseğe çıkacak.”

Sanal Gerçeklik hangarını ilk kez TEKNOFEST bünyesinde tanıtarak ürünlerini sergileyen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, “sanal hangarı” ile İstanbul Airshow’da da ilgi odağı olmayı hedefliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com 

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu