TCG ANADOLU ile birlikte “ZAHA” da meydana çıkıyor

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Savunma Sanayiinin önde gelen kara platformu üreticilerinden olan FNSS, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi zırhlı araç ihtiyacını karşılamak için 2017 yılında imzalan sözleşme uyarınca geliştirme çalışmalarına başladığı Zırhlı Amfibi Hücum Araçları’nın (ZAHA) ön prototipini, ilk kez 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF-2019) sergileyecek.

Adından anlaşıldığı üzere hem karada hem de denizde görev yapma yeteneğini bulunan Zırhlı Amfibi Hücum Araçları; çıkarma harekatları esnasında, birliklerin kıyıya güvenli bir şekilde çıkarılmasını sağlayacak. ZAHA, karada ise tıpkı bir zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) gibi görev yapabilecek.

STM Banner

Personel taşıma kapasitesi, balistik/mayın koruma seviyeleri ve performans açısından muadillerinden üstün özelliklere sahip olması beklenen ZAHA’dan ilk etapta; 23 adedi zırhlı personel taşıyıcı, 2 adedi komuta kontrol aracı ve 2 adedi de kurtarma aracı olmak üzere toplamda 27 adet teslim edilecek. Araçlar, halihazırda inşa faaliyetleri devam eden ve bu yıl denize indirilmesi planlanan TCG ANADOLU (L-400) Amfibik Harp Gemisinde kullanılacaklar.

ZAHA; azami 30 ton ağırlığa, 8.3 metre uzunluğa, 3.3 metre genişliğe ve 21+3 personel taşıma kapasitesine sahip olacak. Araç, sahip olduğu 2 adet su jeti sayesinde suda 7 knota kadar hız yapabilecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu