Suudi Arabistan’a seyir füzesi ile saldırı

Roketsan-ATMACA-Banner

Geçtiğimiz gün Suudi Arabistan’ın Abha Havalimanı’na düzenlenen saldırıda, 26 sivil yaralandı. Saldırıyı, Yemen’deki Husiler üslendi. Abha Havalimanı’na yapılan saldırıyı ilginç kılan şey ise saldırının seyir füzesi ile gerçekleştirilmesi oldu.

Suudi Arabistan, saldırıda kullanılan seyir füzesinin, İran tarafından tedarik edildiğini hatta saldırı düzenlenirken İranlı bir teknik ekibin, Husi savaşçılara yardım ettiğini iddia etti. İran ise Suudi Arabistan tarafından kendisine yöneltilen Husiler tarafından düzenlenen saldırıya yardım ettiği iddiasını şiddetle reddetti.

STM Banner

Seyir füzelerinin teknolojik gelişmişlikleri ve maliyetleri düşünüldüğünde, füzenin Çin veya İran menşeli olduğu ve başka bir ülke tarafından tedarik ediliği ihtimali ağır basmakta.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. edecek tabiki abd 1000 lerce tır silah sevkiyatı paralı askerlerini yzman ekibi ortadoğuya tüm üslere dağıtıyor müslümanlara her gün saldırı düzenliyor s . arabistanda yemendeki aç sefil işsiz güçsüz lere hastalara yıkı dökük harabe gibi evlere saldırıyor yeter artık saldırılarınız bir cevabı almanız lazım iranlı husilerde anladığınız dilden cevap veriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu