Singapur F-35 siparişine hazırlanıyor

Roketsan-ATMACA-Banner

Geçtiğimiz Ocak ayında, Singapur Hava Kuvvetleri’nin yaşlanan F-16’larını değiştirmek üzere başlattığı araştırmalar sonucunda, yeni nesil savaş uçağı olarak F-35 seçilmişti. Yine de buna rağmen Singapur Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada test amacıyla öncelikle oldukça küçük sayılarda F-35 satın alıp, uçakların beğenilmesi halinde sayılarının artırılacağı söyleniyordu. 

Bu kapsamda ayrıntılı bilgiler ise yeni yeni medyada yer bulmaya başladı. DefenseNews’te paylaşılan bilgilere göre Singapur başta 4 adedi kesin, 8 adedi ise opsiyon olmak üzere toplam 12 adet F-35 alacak. Uçaktan memnun kalınması halinde ise sipariş sayısı artırılacak ve Singapur hava gücünü F-35 uçakları üzerine kuracak.

STM Banner

Singapur Savunma Bakanlığı F-35’te karar kılmış olsa da, hangi F-35 modelinin alınacağı konusunda net bir açıklama yapmadı. Hava Kuvvetleri için geliştirilen ve geleneksel iniş-kalkış özelliğine sahip F-35A 89 milyon $ birim maliyeti ile fiyat konusunda daha avantajlıyken, 115 milyon $’lık fiyatı ile F-35B ise STOVL denilen kısa kalkış dikey iniş özelliği ile ön plana çıkıyor. 


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu