S-400’lerin yükleme çalışmaları devam ediyor

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye’nin Rusya Federasyonundan satın aldığı ve ilk parçalarının bu hafta içerisinde yurda getirilmesi planlanan S-400 Hava Savunma Füze Sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. ERDOĞAN tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda yolculuk hazırlığı devam ediyor. Yükleme çalışmaları sürüyor. Bizim kendileriyle mutabık kaldığımız tarih var. MSB planlamayı yapacak, yerleşim yerleriyle ilgili. Ülkemiz için, bölgemiz için özellikle de dünyamız için hayırlı olsun diyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Türkiye’nin 2.5 milyar dolar bedel ile Rusya Federasyon’undan tedarik ettiği 2 sistem (4 batarya) S-400 Hava Savunma Füze Sisteminin ilk bataryasının, Kasım 2019 tarihinde tam anlamıyla operasyonel hale getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Türkiye’ye ilk teslimat, bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek. İlk Türk S-400 bataryasının, Ankara’da bulunan Mürted Hava Meydan Komutanlığına yerleştirilmesi bekleniyor.

STM Banner

S-400 Triumf Hava Savunma Füze Sisteminin, azami 600 kilometre radar menzili ve azami 400 kilometre angajman menzili bulunmakta. Her bir S-400 bataryası; 4 ila 8 adet fırlatma aracına, 1 adet arama radarına, 1 adet angajman radarına ve 1 adet de komuta kontrol aracına sahip olacak. Türkiye’ye teslim edilecek 4 S-400 bataryası, 4 ayrı noktada konuşlandırılacak.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu