Rusya, Su-57’nin ihracat versiyonunu ilk kez tanıtacak

Roketsan-ATMACA-Banner

Rusya Federasyonu tarafından geliştirilen 5’inci nesil savaş uçağı olan Su-57’nin, “Su-57E (Export)” adına sahip olacak ihracat modeli, 27 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Rusya’da gerçekleştirilecek olan MAKS Air Show esnasında ilk kez tanıtılacak.

Konuyla ilgili olarak Rusya Federasyonu’nun savunma sanayii ihracatından sorumlu devlet şirketi olan Rosoboronexport’un Genel Müdürü Alexander Mikheev tarafından yapılan açıklamada, “MAKS 2019’da Rus üreticiler, beşinci nesil Su-57E çok amaçlı savaş uçağı ve son yıllarda en çok beklenen yeni ürünlerden biri olan Il-112VE hafif askeri nakliye uçağını tanıtacaklar. Bunlara ilginin büyük olacağından eminim” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-57, hava-hava ve hava-yer yer hedeflerini imha etmek üzere geliştirilmiş çok amaçlı bir avcı uçağıdır. 5’inci nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve bu kapsamda; iç silah istasyonları, RAM boyası ve stealth karakteristikleri gereği sivri tasarımları bulunan Su-57’nin, henüz motorları sebebiyle 4++ nesil olduğu bilinmekte. Şu ana kadar Suriye’de çeşitli muharebe şartlarında test edilen Su-57’nin, Saturn Izdeliye 30 motorlarına kavuşmasının ardından tam anlamıyla stealth ve 5’inci nesil olarak nitelendirilebileceği değerlendirilmektedir.

“Rus Hava Kuvvetlerine 76 adet Su-57”


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu