Roketsan’dan SOM-J’nin menziline güncelleme

Roketsan-ATMACA-Banner

TÜBİTAK-SAGE ve Roketsan ortaklığıyla F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) için geliştirilen SOM-J Seyir Füzesinin menzil bilgisi, Roketsan tarafından güncellendi.

TÜBİTAK-SAGE ve Roketsan işbirliği ile SOM Seyir Füzesinin karakteristik özellikleri küçültülerek, F-35 Lightning II Müşterek Taarruz Uçağının (JSF) iç istasyonlarına sığabilecek şekilde geliştirilen SOM-J Seyir Füzesinin menzil bilgisi, Roketsan tarafından güncellendi. Halihazırda 120nm+ (222km+) menzile sahip olduğu belirtilen SOM-J Seyir Füzesinin menzil bilgisinde, değişikliliğe gidildi. SavunmaSanayiST.com olarak 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF-2019) esnasında edindiğimiz bilgilere göre söz konusu füzenin menzili, 150nm+ (277km+) olarak revize edildi. Bu değişiklilik, Roketsan’ın 2019 Yılı Ürün Kataloğuna da yansıdı.

STM Banner

SOM-J Seyir Füzesi

Türkiye’nin ilk seyir füzesi olan SOM Seyir Füzesi üzerinden geliştirilen SOM-J, F-35 Lightning II’nin iç silah istasyonlarına uyumlu şekilde geliştirilmektedir. Düşük radar izi, ağ merkezli harbe uyumluluk ve yüksek beka kabiliyetine sahip olan SOM-J’nin test faaliyetlerinin, 2019 yılı içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

Teknik Özellikler

Uzunluk~4 metre
Ağırlık~500 kg
Menzil150+ NM
Harp Başlığı~140 kg Parçacık Tesirli / Zırh Delici
ArayıcıGörüntüleyici Kızılötesi (IIR)
Güdüm SistemiANS/KKS/YRNS/GRNS/OHA*
PlatformF-35 (JSF) / F-16

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu