Polonya Savunma Bakanı F-35’ler için ABD’de

Roketsan-ATMACA-Banner

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, 10 Haziran’da ABD’nin Eglin Hava Kuvvetleri Üssü’nü ziyaret ederek üste bulunan 5’inci nesil savaş uçağı F-35’i inceledi ve program hakkında bilgi edindi. Mayıs ayı sonunda ABD’ye 32 adet F-35 Lightning II uçağı tedarik etmek için talep mektubu gönderen Polonya, ABD’nin Türkiye’ye F-35 teslimatını iptal etmesi durumunda F-35 avcı uçaklarının Polonya’ya teslim sürecini hızlandırılmasını umuyor.

Konuyla ilgili olaraktan Błaszczak tarafından yapılan açıklamada, “En son teknolojiye sahip bu ekipmanı (F-35) edinme sürecinde geldik. Bu, Polonya Hava Kuvvetleri’nin savaş yetenekleri için büyük bir atılım. Bu yılın Mayıs ayının sonunda, ABD’ye 32 adet F-35 tedarikiyle ilgili talep mektubu gönderdik. Halen süreçteyiz, Polonyalı ve ABD’li uzmanlar arasında birkaç toplantı yapıldı. Bu süreci çabuk bitireceğimiz için umutluyum.” İfadelerine yer verildi.

STM Banner

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, 13 Haziran’a kadar ABD’deki üst düzey temasların devam edecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

2 Yorum

  1. Polonya bizim tuvalete oturduğumuzu uzun süre’dir takipte. firsat mi fırsat. Hemencecik ağzıma düş, Armut piş. Nasıl müttefik’lik. Bunlarin alayınin kanı bozuk, karaktersiz, dönek kahpe picler sürüsü. Yalaka bir millet olduğunu Abd sigindiginin nasıl surtuk olduğunu apaçık ortaya sergilemiştir. Varşova tarafında aynı naneyi yemiş. Şimdide Abd ye kıçını açıyor.Bu gibi haydutlar Çetesi ile cephe de ne yapacaksın. vallahi billahi satarlar da haberin bile olamaz. Türk’ün turkten başka dostu yoktur. Vesselam. Cenaballah yâr ve yardımcımız olsun. Amin amin amin inşaallah. Birgün yaptıkları plan ve tuzaklar da Cenaballah başlarına dolar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu