Pence: Türkiye, S-400 ile NATO arasında seçim yapmalı

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına ilişkin yorum yaptı. Pence, “Türkiye’nin S-400 alımı NATO’ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı” dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin yorum yaptı.

STM Banner

“Türkiye seçimini yapmalı” diyen Pence, “Dünyanın en başarılı askeri ittifakının önemli bir ortağı olarak kalmak mı istiyor yoksa pervasız kararlar alarak bu ortaklığın güvenliğini riske atmak mı istiyor?” ifadelerini kullandı. Pence, “Türkiye’nin S-400 alımı NATO’ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır” diye konuştu.

Mike Pence’in açıklamasından kısa bir süre sonra yine Twitter üzerinden bir açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY ise “Amerika Birleşik Devletleri seçimini yapmalıdır. NATO müttefikinin düşmanlarına karşı savunmasını zayıflatmak için teröristlerle güç birliği yaparak dostluğumuzu riske atmak mı yoksa Türkiye’nin müttefiki olarak kalmak mı istiyor?” ifadelerine yer verdi.


TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu