Pakistan’a yeni savaş gemisi

Roketsan-ATMACA-Banner

Hollanda merkezli DAMEN Group tarafından Pakistan Donanması için inşa edilen ikinci Korvet sınıfı Açık Deniz Devriye Gemisi, DAMEN Group’un Romanya’nın Galati şehrinde bulunan tersanesinde yapılan törenle denize indirildi.

Pakistan Donanması için inşa edilen 2300 ton deplasmana sahip Açık Deniz Devriye Gemisinin denize indiriliş töreninde konuşan Amiral Ather Mukhtar, korvetlerin denizcilik alanındaki önemini vurguladı. Ayrıca bu platformların, Pakistan Donanmasının deniz sınırlarını koruma kapasitesini arttırmada güç çarpanları olarak katkı sunacağını ve Pakistan Donanması’nın Hint Okyanusu Bölgesi’ndeki bağımsız Bölgesel Deniz Güvenliği Devriyeleri girişiminin yürütülmesinde daha fazla esneklik sunacağını da sözlerine ekledi.

STM Banner

Pakistan Donanması için DAMEN Group tarafından 2 adet korvet tipi savaş gemisi yapımını içeren sözleşme, 2017 yılında imzalanmıştı. Ayrıca Pakistan, geçtiğimiz sene Türkiye’den de 4 adet MİLGEM ADA Sınıfı Korvet tedarikiyle ilgili olarak ASFAT A.Ş. ile bir anlaşma imzalamıştı. 1 Milyar dolardan fazla değere sahip anlaşma kapsamında teslim edilecek 4 korvetin 2 adeti Türkiye’de, 2 adeti ise Pakistan’ın Karaçi tersanesinde üretilecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu