“ÖZGÜR” Ankara’yı Heyecanlandırdı!

Roketsan-ATMACA-Banner

F-16 Blok 30 Modernizasyonu [Özgür] Projesi kapsamında SSM ile TUSAŞ arasında ilgili sözleşme geçtiğimiz yıllarda imzalanmıştı. Proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından TUSAŞ’a tahsis edilecek bir F-16 Blok 30 uçağı üzerinde çeşitli modernizasyonlar gerçekleştirilecekti.

Bugün Ankara’da duyulan patlama sesinden dolayı Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada: “Söz konusu patlama sesinin, F-16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAI Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır.“ ifadeleri yer almış, bu ifadelerden anladığımız ve tahmin ettiğimiz kadarıyla Blok 30 F-16 uçağının Özgür projesi kapsamında modernizasyon faaliyetine tabii tutulduğu anlaşılmaktadır.

STM Banner

Öncel III projesi kapsamında Blok 40 ve Blok 50 tipi F-16 uçaklarına kazandırılan aviyonik donanımın [renkli MFD, görev bilgisayarı ve OFP yazılımı gibi] bir benzerinin, Özgür Projesi altında milli olarak geliştirilerek Blok 30 uçaklarına entegre edilmesi planlanıyor.

Projenin azami oranda yerlilikle gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Yerli Görev Bilgisayarı ve Yerli Aviyonik ekipmanlarının tedariki için Aselsan ve TAI arasında da yıllar önce anlaşmalar yapılmıştı.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

2 Yorum

  1. ÖZGÜR projesi hazırlanıp bitireli, bir F-16C/B30 üzerinde deneneli ve doğrulanalı bayağı bir oldu. İDEF2017’de bütün bu işler bitmiş, seri modernizasyona hazır idi. Bu ancak seri entegrasyon ve modernizasyona başlanıldı demek olabilir?

  2. kaç F16 modernize olcak ve yükseltmeler neler ?WAFF ta aesa radarı takılacak diyolardı hatta yunanlar modernize olan F16 ların Viper seviyesi kadar iyi olabileceğini düsüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu