Meteksan Savunma yeni oyuncularını muharebe sahasına çıkartıyor

Roketsan-ATMACA-Banner

Meteksan Savunma Genel Müdürü Tunç Batum ve beraberindeki yöneticiler, düzenlemiş oldukları etkinlik ile savunma basınıyla bir araya gelerek; Sensör, Haberleşme, Sualtı Akustik ve Platform Simülatörleri olmak üzere dört grupta faaliyetlerini sürdüren şirketin mevcut projeleri ve gelecekteki hedefleriyle ilgili bilgi verdiler.

Gemi personeline yara savunmaya hazır olma açısından uluslararası standartlara ve denizcilik standartlarına uygun eğitimler geliştirme ve uygulama ortamı sunmak için geliştirilen Yara Savunma Simülatörü (DCSIM); Türkiye, Güney Kore ve Umman Deniz Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanımda. Geçtiğimiz günlerde bir körfez ülkesine başarıyla ihraç edildi. Bunun yanında Güney Kore’ye yeni sistemlerin de ihraç edilmesi bekleniyor.

STM Banner


Taarruz helikopterlerine atış kontrol yeteneği ve seyrüsefer desteği vermesi amacıyla geliştirilen MİLDAR Helikopter Atış Kontrol Radarının kabul testleri, geçtiğimiz yıl T-129 ATAK Taarruz ve Taktif Keşif Helikopteri üzerinde başarıyla gerçekleşmişti. 55 kilogramlık ağırlığı ile rakiplerine göre hafif olan sistem, yine de dörtte bir oranında küçültülecek. Daha küçük mimariye sahip yeni MİLDAR’ın, IDEF-2019 Savunma Sanayii Fuarında sergilenmesi planlanıyor. T-129 ATAK’ta yakın zamanda kullanıma alınması beklenen sistem, ATAK-2’de de kullanılacak.

Meteksan Savunma tarafından düşük faydalı yük taşıyabilen İHA’lar için geliştirilen milimetre dalga SAR/GMTI radarına, “MİLSAR” ismi verildi. Her türlü hava şartında hedef tespiti, teşhisi ve takibi yapabilecek olan MİLSAR’ın uçuş testleri bu sene sonu tamamlanacak. Sistemin, IDEF-2019 Savunma Sanayii Fuarında sergilenmesi planlanıyor.

KEMENT projesine ait Veri Bağı Terminalleri

“Türkiye’nin Veri Bağı Şirketi” sloganıyla füze haberleşme sistemleri çalışmalarına devam eden Meteksan Savunma, Hava-Hava ve Hava-Yer Sistemleri arasında ihtiyaç duyulan veri bağının karşılanması amacıyla geliştirdiği “KEMENT” projesinde fabrika kabul testlerini başarıyla tamamladı. SOM ve ATMACA gibi mühimmatlara “Ağ Merkezli Harekat Yeteneği” kazandıracak olan KEMENT projesi ile Türkiye’nin ilk milli ve özgün taktik veri bağı terminalleri, muadillerine göre dört kat hafif ve dört kat hızlı şekilde üretildi.

Ä°lgili resim
OMTAS, UMTAS, HİSAR-A ve HİSAR-O sistemleri için füze veri bağı üreten şirket, İnsansız Hava Araçları (İHA) için geliştirdiği data-link sistemlerinde de Kasım ayı sonuna kadar saha testlerine başlayacak. Sistemin, sene sonuna kadar milli sistem veya sistemler üzerinde uçuşlu testlere başlaması hedefleniyor.

yakamos sonar ile ilgili görsel sonucu
“İ” Sınıfı Fırkateynlerde de kullanılması planan YAKAMOS sonarı, Pakistan’a yapılan 4 adetlik MİLGEM ADA Sınıf Korvet ihracatında fiyat avantajı sayesinde iş bitirici bir rol oynadı. Yeni Nesil YAKAMOS sonarının IDEF-2019 Savunma Sanayii Fuarında sergilenmesi planlanıyor.

milli muharip uçak ile ilgili görsel sonucu
Ayıca Meteksan Savunma; eğer görev verilirse, Milli Muharip Uçağın (MMU) sistem ve alt sistem bazında, sensör/haberleşme ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılamaya hazır olduklarını da vurguladı.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu