Martı ayı savunma ve havacılık ihracatı açıklandı

Roketsan-ATMACA-Banner

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart ayı savunma ve havacılık sanayii ihracat rakamlarını açıkladı. TİM verilerine göre Mart ayı savunma ve havacılık sanayii ihracatı 289.2 milyon dolar mertebesinde gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2019’un Mart ayında gerçekleştirilen savunma ve havacılık sanayii ihracat rakamlarını açıkladı. TİM tarafından paylaşılan bilgilere göre Türkiye’nin 2019’un Mart ayında gerçekleştirdiği savunma ve havacılık sanayii ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %193 artış göstererek 289.2 milyon dolar oldu. Öte yandan 2019’un ilk üç ayında gerçekleşen savunma ve havacılık ihracatı ise yine bir önceki yılın aynı dönemine göre %155 artış göstererek 635.6 milyon dolar mertebesine ulaştı.

STM Banner

“2019 hedefi 3 milyar dolar”

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından paylaşılan bültene göre geçtiğimiz haftalarda savunma sanayii ihracatı konusunda bir açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, “Hedefimizi bu sene için 3 milyar doların üzerine koymak istiyoruz. Burada asıl kritik nokta bir eşiğin geçilmesi, çeşitli platformların ihracatı ki geçen sene bunu gördük. Bir anda rakamlar çok yükselebiliyor. Burada da hem alt sistemler hem de çeşitli platformların tanıtılması anlamında uzun döneme şamil bazı düzenlemelerin, anlaşmaların yapılması muhtemel. Bu da bizim ihracatımız için geleceğe bir yatırım. Sabırla, bıkmadan usanmadan kovalanması gereken bir olay bu. 1-2 fuarda ‘oldu’ ya da ‘olmadı’ tartışmasından ziyade, her fuarda ne kadar adım attığımız, ne kadar tanındığımız önemli. Çok büyük hedeflerimiz var gerçekten. Belirli eşikleri aştıktan sonra rakamların çok hızla büyüdüğünü göreceğimize inanıyorum.” ifadelerine yer vermişti.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu