Lockheed Martin 500’üncü EOTS’i teslim etti

Roketsan-ATMACA-Banner

Lockheed Martin, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) projesi kapsamında F-35 Lightning II uçakları için üretmiş olduğu 500’üncü Elektro-Optik Hedefleme Sistemini (EOTS) teslim etti. Konuyla ilgili olaraktan Lockheed Martin Füze ve Atış Kontrol (MFC) Sistemleri Küresel Sürdürebilirlik Başkan Yardımcısı Michael Williamson tarafından yapılan açıklamada, “F-35’e üstün yetenekler getirmekten gurur duyuyoruz. Bu yeteneğin F-35 için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve Gelişmiş EOTS için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gelişmiş EOTS kokpitte genişletilmiş yetenekler sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

EOTS

F-35 Lightning II için Lockheed Martin tarafından geliştirilen Elektro-Optik Hedefleme Sistemi (EOTS), havadan havaya ve havadan yere hedefleme yeteneği sağlayan uygun fiyatlı, yüksek performanslı, hafif ve çok işlevli bir sistemdir. F-35’in stealth özelliğine uygun olarak tasarlanan EOTS, F-35 Lightning II’nin gövdesinde bulunan dayanıklı pencereli bir bölgeye entegre edilmiştir ve uçağın entegre merkezi bilgisayarına yüksek hızlı fiber optik bir arayüzle bağlıdır.

İleriye dönük kızılötesi ve kızılötesi arama/izleme işlevlerini birleştiren ilk sensör olan EOTS, F-35 pilotlarının durumsal farkındalığını geliştirir ve uçak mürettebatının ilgili alanları belirlemelerine, keşif gerçekleştirmelerine ve hassas bir şekilde lazer ve GPS destekli mühimmatlar kullanmalarına olanak tanır.

F-35’in Blok 4 modernizasyonu için evrimsel bir elektro-optik hedefleme sistemi olan Advanced EOTS geliştirilmektedir.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu