Komşudan 1.25 milyar dolarlık F-16 alımı

Roketsan-ATMACA-Banner

Bulgaristan, ABD’li Lockheed Martin firmasıyla 8 adet F-16 Blok-70 tedariğiyle ilgili olaraktan 1.256 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. NATO ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkenin, envanterindeki SSCB üretimi Mig-29 jetlerinin yerine aldığı F-16 Blok-70 savaş uçaklarının 6 adeti tek kişilik ve 2 adeti ise çift kişilik konfigürasyonda olacak. Teslimatların, 2023 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Söz konusu anlaşma, 8 adet F-16 Blok-70 jetine ek olaraktan ekipman, simülatör ve lojistik ekipman tedariği ile pilot / yer ekibi eğitimlerini de kapsamakta.

STM Banner

F-16 Block 70/72 Viper, diğer F-16’lara göre donanımsal ve yapısal açıdan yükseltmeye maruz kaldıkları için genellikle 4+ nesil olarak sınıflandırılmaktadırlar. Viper modernizasyonunda en önemli adım, mevcut radarın sisteminin Northrop Grumman üretimi APG-83 Aktif Faz Dizinli (AESA) radar ile değiştirilmesi olacak. AESA radarı, daha yüksek durumsal farkındalık, esneklik ve tüm hava koşullarında daha hızlı bir hedefleme imkanı sunmakta. APG-83, F-22 ve F-35 AESA radarları ile olan donanım ve yazılım ortaklığından dolayı 5. Nesil uçakların radar kabiliyetlerini, F-16’ya kazandırıyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu