KARAYEL-SU, CİRİT ile artık daha güçlü

Roketsan-ATMACA-Banner

Vestel Savunma tarafından geliştirilen KARAYEL-SU İnsansız Hava Aracı, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF-2019) esnasında görücüye çıktı.

IDEF-2019 esnasında öne çıkan ürünler arasında bulunan KARAYEL-SU, Roketsan üretimi olan 8 kilometre menzilli CİRİT Lazer Güdümlü Füze Sistemi mühimmat yükü ile dikkatleri üzerine topladı. 4 adet silah istasyonu ve 1 adet gövde altı istasyonunda, 120 kilogramı mühimmat olmak üzere toplamda 170 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesi bulunan KARAYEL-SU, CİRİT Füzesi ile gerçekleştirdiği atışlı testlerde başarıya ulaşarak, sertifiye edilen mühimmatları arasına CİRİT’i de ekledi.

STM Banner

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde uzun süredir uçuşlarında davam eden ve en fazla uçuş saatine sahip ikinci Milli İHA olan KARAYEL üzerinden geliştirilen KARAYEL-SU, azami 20 saat havada kalış süresine sahip. Tam otonom kalkış, uçuş ve iniş özelliği bulunan KARAYEL-SU; azami 4 adet CİRİT, 12 adet MAM-C veya 4 adet MAM-L mühimmat yükleri ile görev yapabilmektedir.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu