Jandarma’ya ANKA-S teslimatı

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ); Jandarma Genel Komutanlığı’na, yerli ve milli imkanlarla geliştirmiş olduğu ANKA-S Orta İrtifa – Uzun Dayanımlı (MALE) Silahlı İnsansız Hava Aracından 4 adet daha teslim etti.

Konuyla ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Uydudan kontrol kabiliyeti sayesinde uzun menzilde harekat icra edebilen 4 adet Anka-S SİHA’yı Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim ettik. İHA envanteri bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

ANKA-S İnsansız Hava Aracı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen ANKA-S İnsansız Hava Aracı, gece/gündüz ve kötü hava şartları da dahil; keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı gerçek zamanlı görüntü istihbaratı, hedef imhası görevlerine yönelik faydalı yüklerle teçhiz edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde toplamda 16 adet bulunan ANKA-S, 30.000ft irtifada 24 saat havada kalabilmektedir. Uydudan kontrol yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen sistem, bu özelliği ile Türk güvenlik birimlerinin en stratejik hava araçları arasında yer almaktadır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu