Jandarma Mi-17’lerine Ukrayna modernizasyonu

Roketsan-ATMACA-Banner

Jandarma Havacılık Başkanlığına ait 17 adet Mi-17 Genel Maksat Helikopterinin modernize edilmesiyle ilgili 40 milyon dolar tutarımdaki ihaleyi, Ukrayna kazandı. Söz konusu ihale kapsamında modernizasyon faaliyetleri, Ukrayna’da bulunan Motor-Sich şirketinin katılımıyla Konotop’taki onarım tesisinde gerçekleştirilecek.

Ä°lgili resim
Mil Mi-17 ya da Mi-8MT (NATO: Hip H), 1960’lı yıllardan itibaren geliştirilen ve 1977 yılında servise alınan bir Genel Maksat Helikopteridir. 12.000 adetten fazla üretilen Mi-17, 50’den fazla ülke tarafından kullanılmıştır. Türkiye, Mi-17’leri 90’lı yıllarda tedarik etmiş ancak çeşitli sorunlardan dolaylı tatbikat, eğitim, yaralı tahliye gibi geri hizmet görevlerinde kullanmıştır. Hatta geçmişte Türkiye ile Rusya arasında bu helikopterlerin modernizasyonu ile ilgili bir kriz de çıkmıştır.

STM Banner

вертольоти турецької жандармерії
Helikopterin en ilginç tarafı ise içerisinde yakıt tankı bulunmasıdır. Eurasia Air Show esnasında bu helikopteri incelerken, bu yakıt tankının olası bir harekatta tehlike yaratıp yaratmayacağını Jandarma personeline sormuş, onlardan ise “Operasyonlarda, yakıt tankına zırh takılıyor.” cevabını almıştık.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Bu helikopterin özelliklerini normalde ne amacla alındığını bi yazida anlatır mısınız ? Bide bayadir Atak helikopteri teslim edilmiyor mu yoksa bize mi duyurmuyorsunuz eskiden sürekli paylaşıyordunuz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu