İlk “İ sınıfı Fırkateyn” denize inmeye hazırlanıyor

Roketsan-ATMACA-Banner

MİLGEM projesinin ikinci fazı olan ve 4 adet fırkateyn tipi savaş gemisinin üretilmesini kapsayan “İSTİF (İ) Sınıfı Fırkayteyn” projesi kapsamında üretimi devam eden, projenin ilk gemisi TCG İSTANBUL (F-515) Fırkateyni, denize inmeye hazırlanıyor.

SavunmaSanayiST.com olarak edindiğimiz bilgilere göre TCG İSTANBUL’un inşa faaliyetleri, yüzde 50 oranında tamamlandı. MİLGEM’in ilk fazı olan ve “ADA Sınıfı Korvet” projesi kapsamında üretilecek son gemi olan TCG KINALIADA (F-514) Korvetinin, Eylül 2019 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor. TCG KINALIADA’nın teslim töreni esnasında ise yine TCG İSTANBUL’un denize indiriliş töreninin icra edilmesi beklenmekte.

STM Banner

ATMACA olacak mı?

TCG İSTANBUL (F-515) Fırkateyninde Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesinin mi yoksa halihazırda envanterimizde birçok gemide kullanılan ABD üretimi Harpoon Gemisavar Füzesinin mi kullanılacağı merak konusu. Edindiğimiz bilgilere göre TCG İSTANBUL’un orta kısmı yani gemisavar füzelerinin bulunacağı kısım, ATMACA’ya göre tasarlandı. Bu sebepten ötürü TCG İSTANBUL Fırkateyninde, Roketsan ATMACA Gemisavar Füzesinin kullanılacağı tahmin ediliyor.

Proje kapsamında üretilecek ilk geminin 2021, son geminin ise 2024 yılında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi beklenmekte.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu