Helikopter kazalarında FETÖ şüphesi

Roketsan-ATMACA-Banner

İstanbul/Çekmeköy’de birkaç ay arayla yaşanan peş peşe kazalarda toplam 9 kahraman askerimiz şehit düşmüştü. Yaşanılan ikinci kazadan sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirme kararı aldı. Çok yönlü yürütülen soruşturma kapsamında hem FETÖ hem de sabotaj ihtimali üzerinde de duruluyor.

Savcılık tarafından helikopterin hangar görüntülerinden, birlikteki askerlerin kimlik bilgilerine birçok bilgiyi talep etti. Birlik içinde FETÖ ile bağlantılı asker olup olmadığı araştırılacak.

STM Banner

Öte yandan, Sancaktepe’de 26 Kasım 2018’de düşen ve 5 askerin şehit olduğu askeri helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma da yine Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülüyor.

Ne olmuştu?

Sancaktepe’de bulunan 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda UH-1 Huey tipi helikopterlerin bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Faaliyetleri tamamlanan helikopterler test uçuşlarına çıkarılıyor. Son birkaç ayda ise yapılan test uçuşlarında, 2 helikopter kaza/kırım sonucu düştü ve 8 askerimiz şehit oldu. Test uçuşları bir helikopter için her ne kadar riskli uçuşlar olsa da yine de yaşanan kazalarda bir sabotaj olma şüphesi gün yüzüne çıkıyor.


TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu