Hava Kuvvetlerine 52 Yeni Pilot Katıldı!

Roketsan-ATMACA-Banner

Çiğli 2. Ana Jet Üssünde uçuş okulunu başarıyla tamamlayan pilot adaylarımız, hak ettikleri brövelerini dün itibariyle takarak “Pilot” unvanını kazandılar.

Pilotaj eğitimini tamamlayan 52 subayın 41’i F-16’ya atandı. Bu sayede Hava Kuvvetleri 41 yeni F-16 pilotu kazanmış oldu. Brövelerini takan pilotlardan 4’ü helikopter, 5’i ulaştırma filolarına atandı. Ayrıca pilotlarımızdan biri Deniz Kuvvetleri’ne, biri de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na atandı. 211 pilot adayının ise uçuş eğitimleri son hızla devam ediyor.

STM Banner

Nice kahramanlıklara imza atacağından hiç şüphemiz olmayan Çelik Kanatlı Kartallarımıza bundan sonra ki görevlerinde başarılar diliyoruz.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Vesayet bitti deniyor ama nedense onca pilot açığına ve soruna rağmen assubaylara pilotaj hakkı verilmedi. yeni türkiye söylemin de Milletin evlatları arasında yapılan bu ayrım hiç yakışmadı. Zaten statü sistemi türk e müslümana uymuyordu bu ayrımda devam etti malesef. Hani hepimiz rabbimizin kuluyuz, hani hepimiz türk olarak, müslüman olarak kardeştik, o zaman neden bu ayrım. Kıblemiz bir değil mi, dinimiz milletimiz bayrağımız bir değil mi. Hepimiz rabbimize döndürüleceğiz ve hepimiz eşit olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu