Güney Kore’den 240 milyar dolarlık savunma tedariki planı

Roketsan-ATMACA-Banner

Kuzey Kore ile yaşamakta olduğu gerilimlerden ötürü askeri harcamalarını sürekli arttıran Güney Kore, gelecek 5 yıl için 240 milyar dolarlık savunma harcamaları planını açıkladı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülke, 2020-2024 yılları içerisinde 2 adet Balistik Füze Erken Uyarı (EW) Radarı ve 3 adet AEGEIS ile donatılmış destroyer tedarik edecek. Güney Kore Savunma Bakanlığı, 240 milyar dolarlık bütçenin 85.6 milyar dolarlık kısmı ile teçhizat alımı yapmayı, geri kalan 154.4 milyar dolarlık kısım ile ise askeri harcamaları karşılamayı planlamakta.

STM Banner

Bakanlığa göre ülke, “Kore Hava ve Füze Savunma Sistemi” kapsamında iki adet Balistik Füze Erken Uyarı (EW) Radarını gelecek yıl tedarik edebilir. Ayrıca Güney Kore, 2028 yılına kadar AEGEIS ve SM-3 füzesi entegre edilmiş hava savunma destroyerleri inşa etmeyi planlıyor. Bütün bunlara ek olarak Seul yönetimi, hassas güdümlü silahlarla donanmış yerli bir savaş gemisi, F-35B savaş uçaklarını barındıracak hafif bir uçak gemisi ile 3000 tonluk denizaltılar inşa edecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu