GÖKDOĞAN kendini gösterdi

Roketsan-ATMACA-Banner

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsüne (TÜBİTAK-SAGE) ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında geliştirilme aşamasında olan ve testleri yapılan ürünler incelendi. İncelenen ürünler arasında Türkiye’nin ilk Hava-Hava füzelerinden olan GÖKDOĞAN Görüş İçi Hava-Hava Füzesi dikkat çekti. IDEF-2017 Savunma Sanayii Fuarı esnasında Mock-Up’ı (birebir maketi) sergilenen füzenin kendisi, ilk defa görüntülendi.

STM Banner

GÖKTUĞ projesi kapsamında geliştirilen ve GÖKDOĞAN adı verilen füze, ABD tarafından geliştirilen ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılan AIM-9 füzesinin muadili. Görüntüleyici Kızılötesi Arayıcıya (IIR) sahip füze için henüz menzil bilgisi açıklanmasa da, bazı kaynaklarda 25km menzile sahip olduğu söylenmekte.

ABD yapımı muadillerinden aşağı kalır yanı olmayacağına inandığımız GÖKDOĞAN Füzesinin, kaçma/kurtulma manevralarına ve elektronik harp (EH) sistemlerine karşı beka kabiliyetinin de yüksek olacağı, yani kolay kolay hedefinden sapmayacağı da yine konuşulanlardan bir tanesi. GÖKDOĞAN Füzesinin gelişiminin, 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca, GÖKTUĞ projesi kapsamında, GÖKDOĞAN füzesinden daha uzun menzilli olacak olan BOZDOĞAN Görüş Dışı Hava Hava Füzesinin geliştirilmesine de devam ediliyor. BOZDOĞAN Füzesi, ABD tarafından geliştirilen AIM-120 füzesinin muadili olacaktır.

https://savunmasanayist.com/2018/12/07/goktug-projesi-bozdogan-ve-gokdogan-hava-hava-fuzeleri/


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu