Fransa’nın ilk Barracuda sınıfı nükleer denizaltısı denize indirildi

Roketsan-ATMACA-Banner

Fransa merkezli Naval Group tarafından Fransız Donanması için inşa edilen ilk Barracuda sınıfı nükleer denizaltı olan Suffren, geçtiğimiz Cuma günü, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katıldığı bir törenle denize indirildi.

Naval Group tarafından Fransız Donanması için inşa edilecek 6 adet Barracuda sınıfı denizaltının ilki olan Suffren’in, donatım ve test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 2020 yılı içerisinde Fransız Donanmasına teslim edilmesi planlanıyor. 10.2 milyar dolar tutarında bir bedelle üretilecek olan Barracuda sınıfı denizaltılar, Fransız Donanması envanterinde bulunan ve yaşlanan Ruby sınıfı nükleer denizaltıların yerini alacaklar. Barracuda sınıfı denizaltıların, 2060 yılına kadar envanterde kalması planlanmakta.

STM Banner

Barracuda sınıfı denizaltılar; 4.700 ton yüzey deplasmanına, 5.300 ton dalış deplasmanına, 99 metre uzunluğa, 8.8 metre çapa ve hibrit tahrik sistemine sahiptirler. 270 gün boyunca aralıksız görev yapabilen denizaltılar; Naval Cruise Füzeleri (NMS), F-21 Ağır Torpidoları ve Exocet SM39 Anti-Gemi Füzeleri ile donatılmışlardır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu