Fin zırhlı araçları ASELSAN ile silahlanacak

Roketsan-ATMACA-Banner

Dünyanın önde gelen savunma ve havacılık organizasyonlarından olan DSEI-2019 Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı, 10 Eylül’de İngiltere’nin Londra şehrinde başlamıştı. Türkiye’den de Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) öncülüğünde 42 firmanın katılım sağladığı fuar, birçok iş birliği anlaşmasına ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda, ASELSAN ile dünyanın en büyük zırhlı kara araçları üreticisi firmalarından olan Finlandiya merkezli PATRIA arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı. ASELSAN tarafından yapılan açıklamaya göre bu anlaşma ile; ASELSAN üretimi uzaktan komutalı silah sistemlerinin, PATRIA tarafından üretilen zırhlı araçlarda kullanılması ve müşterek çözümler sağlanması hedefleniyor.

STM Banner
40mm ATOM® Programlama Yeteneğine Sahip ASELSAN SARP Sistemi

ASELSAN tarafından geliştirilen SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ailesi, halihazırda Türkiye’nin de dahil olduğu 16’dan fazla ülke tarafından kullanılmaktadır. Türk Güvenlik birimleri envanterinde yer alan 1500 adetten fazla zırhlı araç, SARP UKSS ile silahlandırılmıştır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com 

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu