Eskişehir’deki F-135 montaj, test, bakım hattı kurulumunda sona gelindi

Roketsan-ATMACA-Banner

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) projesi kapsamında Eskişehir’e yer alan 1’inci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı bünyesinde kurulacak olan F-135 Motor Nihai Montaj/Test Hattı ve Avrupa Bölgesi Depo Seviyesi Bakım Merkezi Kurulumu çalışmalarında sona gelindi.

STM Banner

Söz konusu tesise bir ziyaret gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, konuyla alakalı olarak “F-135 motorunun montaj ve bakımı için Eskişehir Hava Bakım ve İkmal içerisinde kurulan Hangar ve motor test tesisini yerinde gördük, çalışmalar bitmek üzere. F35 projesi ortağı olarak iş payımız ve yükümlülüklerimizle ilgili üzerimize düşenleri eksiksiz yapmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen proje kapsamında, Türkiye envanterine girecek F-35 uçaklarına entegre edilecek F135 motorlarının nihai montaj ve test faaliyetleri ile birlikte Avrupa bölgesinde F-35 kullanan tüm ülkelerin F135 motoru bakım, onarım, revizyon ve test faaliyetleri 1’inci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nda kurulan tesis ve altyapı ile yürütülecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu