Erdoğan’dan S400 ve F-35 açıklaması

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de katılığı Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni’nde, Türkiye’ye tedarik süreci devam eden S400 Hava Savunma Sistemi ve Müşterek Taarruz Uçağı F-35 ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ä°lgili resim
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada “Kendimizi koruyabilmemiz için ihtiyacımız olan füze savunma sistemlerini olmadık bahanelerle bize verilmedi. Parasıyla satmadıkları silahları terör örgütlerine bedava verdiler. Topraklarımızı korumak için alternatif arayışına girdiğimizde de ‘sakın ha’ diyorlar. Bizim bu tür dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’nin S-400’lere ihtiyacı var, en kısa zamanda alacağız. Türkiye’nin F-35’lere de ihtiyacı bulunuyor. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Biz ortaklığımızın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. İnsansız hava araçlarını vermediler şimdi biz üretiyoruz. Bu teröristleri bunlarla vuruyoruz.” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

Ä°lgili resim
Türkiye’nin Rusya Federasyonundan sipariş ettiği 2 batarya S400 Hava Savunma Sisteminin ilk bataryasının, 2019 Kasım’da Türkiye’ye teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca yine 30 adetlik kesin sipariş verilen, sipariş adetinin 100+32 adete çıkarılmasının planlandığı F-35 projesinde ise ilk 2 uçak teslim alındı ve pilotlarımızın eğitimleri devam ediyor. Türkiye’nin F-35 programının kaderi ise ABD tarafından uygulanan ambargonun kalkmasına bağlı.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu