ENVANTERDEKİ MİLLİ İHA SAYISI 60’ı Geçti!

Roketsan-ATMACA-Banner

Baykar Makina’nın J.Gn.K.lığına teslim ettiği 6 adet YN Bayraktar TB2 SİHA ile birlikte güvenlik güçlerimizin envanterindeki Milli İHA sayısı 60’ı geçti. 2018 Mayıs itibariyle envanterde 52’si Bayraktar TB2 ve en az 9 adet TAI ANKA olmak üzere 61 Milli SİHA/İHA bulunuyor. 52 adet Bayraktar TB2’nin 29’u Silahlı yapıda. ANKA’lar ise istenildiği taktirde 4 adet CİRİT füzesi ve 2 adet MAM-L veya 4 adet MAM-L ile görev icra edebiliyor.

Ä°lgili resimMİT’in envanterindeki İHA’lar (1?) ise ANKA-I adını taşıyor. Elektronik (ELINT) ve Komünikasyon (COMINT) İstihbaratı yapabiliyor.

STM Banner

ANKA JANDARMA ile ilgili görsel sonucuBunun haricinde 8 adet ANKA-S’ye ek olarak TSK ve İçişleri Bakanlığı (Jandarma) envanterinde çok sayıda ANKA-A ve B kiralık olarak kuvvetin emrinde görev uçuşu icra ediyor.

KUVVETLERE GÖRE HİZMETTEKİ İHA’LAR VE SAYILARI

İLGİLİ MAKAMİHA ÇeşidiToplam
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)

(K.K.K+Hv.K.K.+Dz.K.K)

8 adet ANKA-S İHA (Envanter)

En az 3 adet ANKA-A/B (Kiralık)

34 adet Bayraktar TB2 (Envanter)

45 adet+
İçişleri Bakanlığı

(J.Gn.K + EGM)

En az 5 adet ANKA-A/B (Kiralık)18 adet Bayraktar TB2 (Envanter)23 adet+
Cumhurbaşkanlığı

(MİT)

1 adet ANKA-I  (?)1 adet (?)
69 adet +

 

Anıl ŞAHİN

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

2 Yorum

  1. vestel karayel ile ilgili kesin şu sebep yada sebeplerden alınmıyor veyahut kiralanmıyor diyebilir miyiz ? bu konuda doyurucu bir yazı veyahut bilgi bulunmamakta.

  2. Taktik sınıfa göre de bi sar radarı iyi olurdu. Kış geliyo buluttu yağmurdu v.s. yurt içi tamam pkk mağaraya ine çekilir de suriye de ne yapacaz. Orda kışın da aktivite devam edecek. Bir de sihalara alpagu dron takılmalı, lazer güdümlü motorsuz mühimmatın yetmediği yerde veya dost düşman , sivil terörist ayırmada bulut altı atışta işe yarar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu