Envanterdeki BORA ve KAPLAN füzesi sayısı

Roketsan-ATMACA-Banner

SavunmaSanayiST, envanterdeki Roketsan üretimi BORA ve TRG-300 KAPLAN Füze Sistemlerinin sayısına ulaştı.

BORA Füze Sistemi

STM Banner

BORA Balistik Füze Sistemi, Savunma Sanayi Başkanlığı ile Roketsan arasında 23.11.2009 tarihinde imzalanan “B (BORA) Füzesi ve B (BORA) Silah Sistemi Projesi” adlı sözleşmeye bianen, K.K.K.lığının ihtiyacı olan uzun menzilli karadan karaya füze sistemi ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilmiştir. Yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturmak amacıyla geliştirilen BORA Füzesi; 280km+ menzile, 35km irtifaya  ve 470kg’lik parça tesirli harp başlığına sahiptir.

Roketsan tarafından şuana kadar 72 adet BORA Füzesi, 3 adet Komuta Kontrol Aracı (KKA), 6 adet Fırlatma Aracı (FA), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi

Roketsan tarafından TR-300 KASIRGA Roketi baz alınarak geliştirilen TRG-300 KAPLAN Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 120km mesafeye kadar yüksek öncelikli hedefer üzerinde yoğun ve etkili ateşler yaratabilme yeteneğine sahiptir. (İrtifa = 32km)

Roketsan tarafından şuana kadar 244 adet TRG-300 KAPLAN Füzesi, 18 adet Fırlatma Aracı (FA) ve 2 adet Komuta Kontrol Aracı (KKA), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. KAPLAN ve BORA’nın teslimatları halihazırda devam ediyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Çok düşük üretim sayıları. Türkiyemizin karşılaştığı tehditler ve bir yada birkaç ülke ile konvansiyonel savaş riskinde bu üretim kapasitesi çok düşük. Diyanetin bütçesi ile suriyelilere harcanan yurdumuz maddi kaynaklar, acil olarak şanlı Türk Ordumuzun silahlanmasına harcanmalıdır. Tanrı, Şanlı TSK ve Büyük Türk Ulusumuzu korusun ve yüceltsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu