Endonezya’dan KAPLAN siparişi

Roketsan-ATMACA-Banner

Endonezya Savunma Bakanı Ramisard Ryakuda, Bandung’daki Endonezya savunma sanayi işletmeleriyle büyük bir sözleşme paketi imzaladı. Paketin en önemli içeriklerinden birisi ise FNSS ve PT Pindad ortaklığı ile geliştirilen Kaplan (Harimau) Modern Orta Tankının, ilk parti siparişiydi. Endonezya, sözleşme bedeli 135 milyon dolar olan anlaşma kapsamında 18-20 adet KAPLAN MMWT siparişi verdi. Teslimatların üç yıl içerisinde tamamlanması planlanmakta.

Filipinler, Bangladeş ve Brunei ‘nin de yoğun ilgi gösterdiği Kaplan MMWT için ilk sipariş, beklenildiği üzere Endonezya’dan geldi. Endonezya Silahlı Kuvvetleri, ilk olarak 44 adet toplamda ise 400 adet Kaplan tankı satın almayı planlıyor.

STM Banner

Kaynak: Army Recognition

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

3 Yorum

  1. S500 lere kesinlikle teknoloji transferi için birlikte üretim, mutlaka teklifini yapmalıyız. Reddedilecegini sanmıyorum. Bize katkısı 5 yıl sonra başlar uçak yapımı ise kolaylaşır. Uzay teknolojik gelişmeler sağlanır. Bu üst teknoloji bizi denizaşırı sınırlara ulaştırır. Okyanuslarda yüzen ordularimiz ticari filolarimiz olur.”Dunya bize dar” gelirse bu işin Uzayı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu