CİRİT ve MAM-L Yüklü ANKA-B SİHA’lar Geliyor!

Roketsan-ATMACA-Banner

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın TAI tesislerini ziyareti esnasında üretim hatlarının da görüntülenme fırsatı yakalandı. Türkiye’nin ilk ve tek MALE sınıfı İHA’sı olan ANKA’nın üretim hattında bizleri birçok sürpriz bekliyordu. Mesela 031 seri numarasına sahip ANKA (ANKA-S) üretim hattındaydı ve görüldüğü kadarıyla üretimi tamamlanmak üzereydi. Ama asıl sürpriz başkaydı… Roketsan CİRİT füzesi ve MAM-L mühimmatı yüklü ANKA-B SİHA’lar görüldü. Şuan hizmetteki Bayraktar TB2’ler Taktik Sınıf olması sebebiyle azami 4 adet MAM-L taşıyabiliyordu. MALE sınıfındaki ANKA-B SİHA’lar 4 adet CİRİT füzesi ve 2 adet MAM-L mühimmatı olmak üzere toplamda 6 adet füze/bomba taşıyabilecek.

STM Banner

CİRİT; çeşitli harp başlıklarına sahip olup 8km+ menzilde etkili bir füze sistemidir. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

MAM-L; çeşitli harp başlıklarına sahip bir mühimmat olup 8km civarı bir menzile sahip ancak INS/GPS özelliğiyle 14km’lik bir menzile ulaşabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.



ANKA-B Özellikleri

Servis irtifası: 30,000ft (ASL)

Havada Kalış Süresi: 24 saat

Normal Seyir Hızı: >75 kts

Çevre şartları: 15kts yan rüzgar, 20 kts baş rüzgarı, sıcaklık, nem, yağmur ve buzlanma limitleri, MIL-HDBK-310 ile tanımlanmıştır.

Faydalı Yük Ağırlığı: 250kg

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu