Baltık’ta hava savunma tatbikatı başarılı

Roketsan-ATMACA-Banner

Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Kaliningrad’da bulunan Baltık hava savunma filosu, S300 ve S400 hava savunma sistemleri ile geçtiğimiz günlerde hava savunma tatbikatı yaptı. Yapılan tatbikatta düşman tarafından kitlesel halde yapılan hava saldırılarının başarıyla püskürtüldüğü duyuruldu.

Basına yansıyan bilgilerde, tatbikat esnasında Donanma Kuvvetleri’ne ait bir hava üssüne seyir füzeleri ile saldırılması, yapılan saldırı kapsamında ise dakika da 7 farklı hedefin ateş altına alınması simüle edildi. Saldırı paketini Su-30 ve Su-24 uçakları canlandırdı. Simüle edilen saldırı esnasında üste bulunan Su-27 savaş uçakları acil kalkış gerçekleştirirken, üste konuşlu S400 ve S300 hava savunma sistemleri ise salvo atışlarla saldırı yapan düşman uçaklarını etkisiz hale getirdi.

STM Banner

Tatbikata Su-30, Su-27, Su-24, S400 ve S300 hava savunma bataryalarının yanı sıra An-26 nakliye uçağı ve bölgede bulunan savaş gemileri katıldı. Hava savunma sistemlerinin üstün geldiği tatbikat bölgesinde aynı zamanda yoğun şekilde elektronik harp unsurları da kullanıldı.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu