BAE Systems’den Almanya’ya 57mm’lik top ihracatı

Roketsan-ATMACA-Banner

İngiltere merkezli BAE Systems firması, Alman Federal Polis Gücü Bundespolizei için Fassmer Tersanesi tarafından inşa edilen üç adet 86 metrelik Açık Deniz Devriye Gemisi (OPV) için üç adet 57mm’lik top sistemi tedarik edecek.

BAE Systems tarafından geliştirilen ve kıyıya yakın operasyonlar için hızlı tepki vermek üzere tasarlan Bofors 57 Mk3 silah sistemleri, ülkenin Kuzey Denizi ve Baltık kıyılarını izleyen Bundespolizei’nin deniz kolunu destekleyecek.

STM Banner

Konuyla ilgili olarak BAE Systems’in İsveç’teki Silah Ticareti Pazarlama ve Satış Direktörü Ulf Einefors tarafından yapılan açıklamada, “Bofors 57 Mk3, benzer orta kalibreli deniz silah sistemlerine kıyasla beklentileri aşan çok yönlü bir top sistemidir. 57 milimetrelik sistemimiz, kıyı ortamlarında faaliyet gösteren gemiler için tercih edilen baş topu olarak ün kazanmıştır. Bu sözleşme, 57 Mk3’ü kullanan Avrupa ülkelerinin sayısını artırıyor ve yakın gelecekte yeni fırsatları yakalamayı umduğumuz bölgede gördüğümüz artan ilgiyi yansıtıyor” ifadelerine yer verildi.

57 Mk3 top sistemi, Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Kanada, Finlandiya, Meksika ve İsveç dahil sekiz ülkenin deniz kuvvetleri ve sahil güvenlik güçleri tarafından kullanılmaktadır. Bu sözleşme, aynı zamanda atış kontrol sistemlerinin yanı sıra sistem entegrasyon desteğini de içerir. Çalışmalar, Karlskoga kentindeki BAE Systems tesisinde yapılacak. İlk birimin 2020’de teslim edilmesi planlanıyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu