Azerbaycan Savunma Bakanından HÜRJET’e yoğun ilgi

Roketsan-ATMACA-Banner

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (IDEF-2019) gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) standında incelemelerde bulundu.

TUSAŞ tarafından geliştirme faaliyetleri devam eden HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağını ve AKSUNGUR Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İnsansız Hava Aracını inceleyen Hasanov, HÜRJET’in kokpitine oturdu. HÜRJET’in kokpitinde bir dizi incelemelerde bulunan Hasanov, kendisine eşlik eden TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL ve diğer yetkililere HÜRJET ile ilgili duyduğu beğeniyi bildirdi.

STM Banner

HÜRJET

TAI tarafından 14 Ağustos 2017 tarihinde Türk Hava Kuvvetleri’nin ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçları hedef alınarak jet eğitim ve hafif taarruz uçağı geliştirilmesi amacı ile “Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı (Hürjet) Projesi” başlatılmıştır.

Projede geliştirilecek uçağın Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan T-38 jet eğitim uçaklarının yerini alması ve 3000 kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı konfigürasyonu ile de F-16’ların yakın hava destek ve savaş eğitim uçağı rollerini paylaşması hedeflenmektedir. Hürjet uçağının ülkemizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetleri tarafından Yakın Hava Destek, Sınır Güvenliği, Terörle Mücadele gibi görevlerde kullanılabileceği değerlendirilmektedir.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu