ANKA’nın hedefi Endonezya

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 7-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenecek olan Indo Defence fuarına katılacak. Daha önce de ürünlerinin tanıtımı amacıyla Endonezya’da yakın temaslarda bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bölgede başlattığı faaliyetlerini pekiştiren adımlar atacak. Endonezya ile savunma sanayiine yönelik iş birliğini geliştirmek isteyen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Indo Defence fuarına Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen ANKA ile katılarak Tayland, Tayvan, Filipinler, Brunei, Singapur ve Malezya’yı da içine alan bölgedeki iddiasını somutlaştıracak.

STM Banner

2018 yılı içerisinde, ANKA başta olmak üzere tüm ürünleri kapsayacak nitelikte, Türkiye-Endonezya İş birliği Günleri düzenleyen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Endonezya’yı ihtiyaç duyduğu uydu kontrollü, orta irtifa uzun havada kalışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA ile buluşturmak istiyor.

Fuara, ANKA’nın birebir benzetimli maketiyle katılacak olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bölge ülkeleri ve Endonezya’da, üniversiteler de dahil olmak üzere savunma ve havacılık alanındaki ikili işbirliklerini kuvvetlendirmeyi hedefliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Bizden ANKA siparis vermek için daha neyi bekliyorlar ? Endonezya gibi müslüman ülke Türkiye gibi müslüman ülkeyi desteklemeli, bunun en kolay yolu bizden silah siparisi almak. ANKA siparisi alsinlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu