ANKA-S, ANADOLU ANKASI-2019’a damga vurdu

Roketsan-ATMACA-Banner

Türkiye’nin ev sahipliğinde Azerbaycan, KKTC, İngiltere, Pakistan, Katar ve Romanya silahlı kuvvetlerine ait unsurların da katılımlarıyla Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Uluslararası ANADOLU ANKASI-2019 Tatbikatı, başarıyla tamamlandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-S Uydudan Kontrollü İnsansız Hava Aracı, tatbikat kapsamında arama kurtarma, dost birliklere hedef işaretleme, keşif gözetleme harekatlarının da içinde bulunduğu görevleri başarıyla tamamladı.

Tatbikat esnasında “Uzak Görüntü Terminali (UGT)” vasıtasıyla yerdeki arama kurtarma birimine görüntü aktarımı gerçekleştiren ANKA-S İHA, ANADOLU ANKASI-2019’a damga vurdu. ANKA-S tarafından aktarılan gerçek zamanlı görüntüleri analiz eden görevliler, tatbikattaki arama-kurtarma görevinin icra edilmesine büyük katkı sağladılar. Tatbikat kapsamında kendisine verilen bütün görevleri başarıyla icra eden ANKA-S, özelikle gerçek zamanlı görüntü aktarımı kabiliyeti ile tatbikata katılan diğer ülkelerin de beğenisini topladı.

STM Banner

ANKA-S İnsansız Hava Aracı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen ANKA-S İnsansız Hava Aracı, gece/gündüz ve kötü hava şartları da dahil; keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı gerçek zamanlı görüntü istihbaratı, hedef imhası görevlerine yönelik faydalı yüklerle teçhiz edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ANKA-S, 30.000ft irtifada 24 saat havada kalabilmektedir. Tümüyle kompozit yapıda tasarlanan ve çok yüksek oranda yerlilik oranına sahip hava aracı; mono blok gövde, sökülebilir kanat ve V-kuyruk ile katlanabilir iniş takımı, yedeklemeli kontrol yüzeyleri, ekipman bölmeleri, servis kapakları gibi bileşenlerden oluşmaktadır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu