AN/SPY-6 hava ve füze savunma radarının ilk testleri tamamlandı

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD’li Raytheon firması tarafından, deniz platformları için geliştirilen AN/SPY-6(V)2 Hava ve Füze Savunma Radarı’nın (AMDR) ilk sistem seviyesi testi başarıyla tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak Raytheon tarafından yapılan açıklamada, “Raytheon ve ABD Donanması, Yüzey Savaş Sistemi Merkezi’nde (Surface Combat System Center) SPY-6(V)2 Hava ve Füze Savunma Radarı’nın sistem seviyesindeki ilk testlerini tamamladı. İlk testte radar, ticari uçaklar dahil olmak üzere birçok hedefi aradı, tespit etti, tanımladı ve takip etti.

STM Banner

Donanmanın SPY-6 radar ailesinin en yeni sensörü olan Enterprise Air Surveillance Radar (EASR), uçak gemileri ve amfibi savaş gemileri için eşzamanlı hava ve yüzey savaşı, elektronik koruma ve hava trafik kontrolü sağlar” ifadelerine yer verildi.

Proje kapsamında; amfibi saldırı gemileri ve Nimitz sınıfı taşıyıcılar için AN / SPY-6 (V) 2 olarak adlandırılan tek yüzlü dönen bir dizinli ve Ford sınıfı uçak gemileri ile gelecekteki FFG (X) güdümlü füze fırkateynleri için AN / SPY-6 (V) 3 olarak belirtilen üç sabit yüz dizinli olmak üzere iki çeşit EASR geliştiriliyor. AN / SPY-6 (V) 2’nin, 2019 yılının 4’üncü çeyreğinde sistem seviyesi testinin tamamlanmasının ardından, üretim aşamasına geçmesi planlanmaktadır. AN / SPY-6 (V) 2’nin ilk teslimatı, Amerika Sınıfı Amfibi Saldırı Gemisi olan LHA-8’e yapılacak.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu