ABD Deniz Piyadeleri EA-6B uçaklarına veda ediyor

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD Deniz Piyade kuvvetleri uzun yıllardan beri kullanmış olduğu EA-6B Prowler Elektronik Karıştırma uçaklarına veda etmeye hazırlanıyor. Son filonun önümüzde ki Haziran ayında emekli edilmesi planlanıyor.

1960’lı yıllardan bugüne dek kullanılan EA-6B Prowler uçakları esasen A-6 Intruder tipi yakın hava desteği uçakları temel alınarak geliştirildi. 4 mürettebatla uçuşlarını icra eden Prowler’lar bugüne kadar sayısız operasyonda aktif olarak kullanıldı. Sinyal bozma, radar köreltme gibi amaçlarla geliştirilen Prowler’ların tek kullanıcısı ise ABD oldu. Donanma Kuvvetleri’nin de EA-6B’leri, F/A-18 Hornet tipi savaş uçaklarından geliştirilen EA-18 Growler elektronik harp uçakları ile değiştirmesi ile Deniz Piyadeleri Prowler’ların son kullanıcıları haline gelmişti.

STM Banner

EA-6B ile ilgili görsel sonucu

42 yıldır ABD deniz-hava gücünün önde gelen uçaklarından olan EA-6B Prowler uçakları hem taşıdıkları Elektronik Harp podları ile Jamming (karıştırma) görevleri icra edebiliyor hem de anti-radyasyon füzesi taşıyabilme kabiliyeti ile karıştırma ile görevli olduğu radarları imha edebiliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu