
Baykar Azerbaycan’daki faaliyetlerini genişletiyor. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar Teknoloji Azerbaycan bünyesinde çalışan mühendis ve teknisyen sayısını paylaştı. Öte yandan Bayraktar, Azerbaycan’da ilk üretim lisansını aldıklarını belirtti.
Karabağ Harekatı (Tek Vatan Muharebesi) sırasında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’lar, Azerbaycan’ın zaferindeki ana faktörlerden olmuştu. Geçen zaman zarfında Bayraktar AKINCI TİHA’yı da tedarik eden Azerbaycan, Baykar ile olan iş birliğini genişletiyor.
Azerbaycan’ı ziyaret eden Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bakü’de gerçekleştirdiği temaslara ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi.
Bayraktar, “Azerbaycan’da insansız hava aracı teknolojisine yönelik çalışmalar yapmak üzere kurduğumuz Bayraktar Technologies firmamızda çalışan 200’ü aşkın mühendis ve teknisyenimizle bir araya geldik. Can Azerbaycan ile iş birliğimiz güçlenerek devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Baykar Azerbaycan’da İlk Üretim Lisansını Aldı!
Azerbaycan’da yeni kurulan Savunma Sanayi Bakanlığı’nın verdiği ilk üretim lisansını aldıklarını belirten Bayraktar, ziyaretleri kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov tarafından kendisine “Askerî İş Birliği Alanında Hizmetler Madalyası” verildiğini ifade etti.
Bayraktar, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Gurbanov ve Hava Kuvvetleri Komutanı Namık İslamzade ile de bir araya geldiğini kaydetti.
İşte Azerbaycan Ordusu’nun AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA’ları!
• Bayraktar TB2 Pilotu Azerbaycan Subayı: “Bayraktar TB2 ile 7 kilometre irtifaya çıkabiliyor, 30 kilometreden düşmanı izleyebiliyor ve 15 kilometreden hedefi imha edebiliyorum.” pic.twitter.com/XHaNJCxKkW
— SavunmaSanayiST.com (@SavunmaSanayiST) February 15, 2025
Savunma sanayiinde ortak çalışmalar sürüyor
Geçtiğimiz yıl Baykar ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı arasında “Ortak Araştırma, Geliştirme ve Üretime Yönelik İş Birliği Sözleşmesi” imzalanmıştı. Bu kapsamda Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasının; yapay zekâlı robotik insansız sistemler araştırma ve geliştirme, insansız sistem platformları, fabrika seviyesi bakım, insansız sistemler pilotaj, teknisyen ve bakım eğitimleri, saha seviyesi teknik destek ve lojistik koordinasyon alanlarında faaliyet göstermesi hedefleniyor.
Kaynak: SavunmaSanayiST.com