Türk SİHA’larının mühimmatına kritik yeni kabiliyet

Roketsan-ATMACA-Banner

Roketsan üretimi MAM-T mühimmatının IIR arayıcı başlıklı versiyonu ile MAM-L mühimmatının TV arayıcı başlıklı versiyonunun atış testleri gerçekleştirildi.

BAYKAR ve Roketsan, akıllı bombalarının çeşitliliğinin arttırılması konusunda güç birliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bayraktar AKINCI TİHA’dan, IIR Arayıcı Başlıklı MAM-T IIR ile TV Arayıcı Başlıklı MAM-L mühimmatının atış testleri gerçekleştirildi.

STM Banner

Gerçekleştirilen atış testinde bahsi geçen mühimmat, büyük başarı gösterdi. Böylelikle Türk SİHA’ları; kötü hava koşullarında, insan döngüsünde (man-in-the-loop) ve çok daha hassas vuruş kabiliyetine erişmiş oldu. Yakın gelecekte hem IIR hem de TV yani Hibrit Arayıcı Başlıklı MAM-T atışının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin en çok ihraç edilen mühimmatları olan lazer güdümlü Mini Akıllı Mühimmatlar, önemli bir eşiği daha geçerek bulut üstü vuruş kabiliyetine kavuştu.” ifadelerine yer verildi.

MAM-T IIR’ın Teknik Özellikleri

Uzunluk1.4 m
Çap230 mm
Ağırlık100 kg
Maks. Menzil50+ km
Maks. Uçuş Süresi500 sn
Harp BaşlıklarıParçacık Etkili – YİPE 

Termobarik

GüdümKızılötesi Görüntüleyici Arayıcı (IIR) Başlık 

Taktik RF Data Link

Ataletsel Ölçüm Birimi

Milli imkanlarla Roketsan tarafından geliştirilen ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA)’ların pençesi olarak bilinen MAM-L Mini Akıllı Mühimmat, halihazırda aktif olarak kullanılıyor. 40’a yakın ülkeye de ihracatı gerçekleştirilen lazer arayıcı başlıklı MAM-L mühimmatının, farklı konfigürasyonları da geliştiriliyor. MAM-L’ye ilaveten MAM-T ve MAM-C de aktif olarak kullanılıyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu